Talking Progress

Vrienden maken en rpg'en in een gezellige kring van mensen, allen met een goed hart. Hier is iedereen die van rpg en schrijven houd, welkom!
 
IndexFAQZoekenGebruikerslijstRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 Aanmelding topic: Slaven Wereld

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Candira

Candira

Aantal berichten : 262
Registratiedatum : 15-09-10
Leeftijd : 29

BerichtOnderwerp: Aanmelding topic: Slaven Wereld   ma 15 nov - 17:02

Het verhaal
We leven in het heden, maar er is nog steeds onderscheid tussen rijk en arm. Sterker nog, je bent of rijk, of slaaf.
Het speelt zich af in een klein stadje. Aan de rand van het stadje zit de slavenhandelaar gevestigd. Hier kunnen rijken een slaaf kopen of verkopen.

Rollen
Je mag zelf een rol aanvragen!
Als je een rijk iemand bent zet je een R achter je naam. Dus: Piet - R
Als je een slaaf bent doe je hetzelfde maar dan een S. Dus: Kees - S
Aanvragen met voor én achternaam!

Slaven:
Naam: Elena Delany
Leeftijd: 17
Slaaf/Rijk: Slaaf
Innerlijk: Terughoudend, Stil, Kalm, Rustig, Laat nooit haar positieve gevoelens zien.
Geschiedenis: Al vanaf haar zesde jaar werd ze een slaaf. Haar moeder overleed meteen nadat zij geboren was. Haar vader ging voor haar zorgen alleen, maar na een lange tijd kon hij dat niet en dus verkocht hij haar als slaaf. Ze had in veel rijke gezinnen gezeten en bij de laatste gezin. Toen was ze 15 ging het niet goed. Ze kreeg het heel slecht en kreeg haast geen echte rust of eten/drinken.
Nu is ze terug op de slavenmarkt en zal zien bij wie ze nu terecht gaat komen.
Speciaale Dingen: Ze heeft een medalion om haar nek. Het is van echt zilver en goud, ze kreeg die van haar vader. Want in dat medalion zit een foro van haar moeder.
Overige:/
Gespeeld door: Candira


Naam: Benjamin La Russo
Leeftijd: 18
Slaaf/Rijk: Slaaf
Innerlijk: Geniepig, naïef, slim en kent geen liefde.
Geschiedenis: Zijn ouders hadden hem gedropt bij de slavenmarkt toen hij 11 was. Zijn ouders waren arm en hadden geen eten voor zichzelf meer dus hadden ze Benjamin bij de slavenmarkt verkocht voor wat geld. Sindsdien heeft hij nooit echt liefde en vriendschap gevoeld.
Speciaale Dingen: Hij zoekt nog steeds zijn wreedde ouders die hem daar hadden achtergelaten.
Overige:/
Gespeeld door: Admin

Naam: Sandra Lupos
Leeftijd: 15
Slaaf/Rijk: Slaaf
Innerlijk: Geniepig, slim, Ik zeer goed in ontsnappen en verstoppen, bezit een sterke overhalingskracht. Ze heeft ook enorm veel levenslust en levenskracht in zich en ze maakt van alles het beste.
Geschiedenis: Ze was, door veroveraars die haar geboortedorp overvielen, naar de slavenmarkt gebracht, nadat ze haar ouders voor haar ogen heeft zien sterven. Ze was toen zes jaar.
Overige: Ze is beeldschoon, met een licht zuiderse huidskleur en zwart lang haar.
Gespeeld door: Amytjeuh

Naam: Arianna esperanza
Leeftijd: 16
Slaaf/Rijk: Slaaf
Innerlijk: Ze is zeer sterk, je kan haar moeilijk breken, en als het lukt zal ze het niet laten merken. Ze is ook zeer hoopvol, Ze heeft altijd veel medeleven voor andere slaven, maar veracht de rijken. Ze komt over als ongevoelloos, maar dit komt enkel omdat ze deze verbegt, ze heeft ze weldegelijk.
uiterlijk: Ze ik van aziatische afkomst, heeft donkere, volle, indringende ogen en een moka huidskleur, ook heeft ze zwart haar dat ze meestal samenbint omdat ze toch niet door de knopen heen kan kammen.
Geschiedenis: Haar ouders waren Aziatisch, toen haar vader is gesorven (waarmee ze een goede band had) heeft haar moeder haar op de slavenmarkt gedropt en is als hoer gaan werken, ze was toen 8, dus ze kent het wereldje wel.
Speciaale Dingen: Ze blijft hopen en vechten voor een betere toekomst, dag in dag uit, ze gelooft dat ze kan ontsnappen op een dag, en wil dan zelf slaven vrijkopen en ook hen zo een betere toekomst geven, soms zit ze zo ver weg te dromen dat ze bijna vergeet dat ze nog steeds een slaaf is.
Gespeeld door: LittleAngel

Naam: Arnaldo (achternaam onbekend)
Leeftijd: 19
Slaaf/Rijk: slaaf
Innerlijk: sterk, leeft van dag tot dag, lief, vriendelijk, zachtaardig, gelieft bij meisjes/vrouwen, Zeer betrouwbaar, begripvol en vergevingsgezind. Hij komt ook op voor al het onrecht dat hij ziet. Als hij zelf slecht beandelt wordt zecht hij echter dat dit toegestaan is aangezien hij hiervoor geboren is.
Uiterlijk: donkere huidskleur (niet zwart, maar ook niet wit of mokka), Zwart haar, Groot, Heel gespiert lichaam, heeft meestal niet meer dan een broek aan.
Geschiedenis: Arnaldo heeft niets anders gekend als een slavenleven. Zijn moeder was een zeer rijke, blanke vrouw, die ooit is vreemtgegaan, met een zwarte, en toen ongemerkt (haar man was vaak voor lange tijd weg) van hem bevallen was. Ze had haar huidige slavin gevraagt om het kind op te voeden, maar heeft nooit vertelt van waar het kwam. Toen Arnaldo oud genoeg was, moets hij veel klusjes doen, die jaar na jaar zwaarder werden. De Man kwam in geldproblemen en heeft hem dan voor veel geld aan de slavenmarkt verkocht.
Overige: de naam Arnaldo betekend Sterk als een arend en is een spaanse naam. Hij weet niet wie zijn ouders zijn.
Gespeeld door: Thomas

Rijken:
Naam: Catherine Elenore Crendal
Leeftijd: 17
Slaaf/Rijk: Rijk
Innerlijk: Lief,aardig, behulpzaam, slim, is ook zorgzaam: Helemaal als het om haa slaven gaat. Als er een slaaf te hard heeft gewerkt of die is zomaar een beetje gewond dan verzorgd ze diegene goed. Ook kan ze erg kil, koel, fel, bot en sarcastisch zijn. In ware liefde geloofd ze niet, want is is uitgehuwlijkt aan een man die veel ouder is dan haar.
Geschienenis: Catherine was zes jaar toen haar moeder overleed. Haar moeder overleed aan een ziekte dat ongeneeselijk was. Haar vader gaf haar alles om haar gelukkig te houden. Haar vader was een hertog en dus een belangrijke en rijke man. Op haar tiende werd ze uitgehuwlijkt aan een man, maar gelukkig wou die man waar ze aan uitgehuwlijkt is pas met haar trouwen wanneer ze negentien jaar was dus volwassen.
Speciaale Dingen: Ze heeft een medalion om haar nek die van haar moeder is geweest.
Overige:/
Gespeeld door: Candira

Naam: Riku Sohma
Leeftijd: 19
Slaaf/Rijk: Rijk
Innerlijk: Vriendelijk,
Geschiedenis: Riku is de enige zoon was een groot plantage houder. Vanaf het moment dat hij geboren werd is hij verwend en vertroetelt. Een luizenleventje ten opzichte van de slaven, maar een harde werkelijkheid voor hemzelf.
Speciale Dingen: In tegenstelling tot de meeste rijkeluiskinderen heeft Riku geen hekel aan de slaven. Hij probeert ze zo menselijk mogelijk te behandelen als hij kan. Soms gaat hij zover dat hij zijn vader letterlijk kopzorgen bezorgd.
Overige: Zijn vader verwacht veel van hem en daarnaast is hij ook nog uitgehuwelijkt aan de dochter (Marloes van Diert) van een business partner van zijn vader. Hun huwelijk staat gepland voor de volgende zomer.
Gespeeld door: Riku


Naam: Dwight Callfinger
Leeftijd: 30
Slaaf/Rijk: Rijk
Innerlijk: Vriendelijk en aardig tegen andere rijken, is geniepig en houd van bedrog, hij behandeld zijn slaven net als insecten, alsof ze niet doen wat hij wilt plet hij ze dood, hij is vol lof over zichzelf en vind zichzelf heel wat.
Geschiedenis: Dwight is een van de rijkste van zijn dorp, van de stad, bijna heel de provintie, zelfs nog rijker als de hertog.
Speciaale Dingen: Hij is al 5 keer getrouwt maar heeft nooit ware liefde gevoeld, liefde was voor niets minder dan een hoop stront.
Overige:/
Gespeeld door: Admin

Naam: Edaline Carvalho y Oliveira
Leeftijd: 28
Slaaf/Rijk: Rijk
Innerlijk: Vriendelijk tegen mensen die er deftig uit zien en die dus geld hebben om zich proper te kunnen kleden, soms een beetje ijdel, ze is een harde tante maar wel rechtvaardig in wat ze doet.
Overige: Omdat ze al het geld van haar overleden familieleden heeft overgeërfd en elk jaar nog eens miljoenen bijverdiend uit verschillende bedrijven die ze heeft overgeërfd en die zeer goed draaien, is ze de rijkste vrouw van de wereld. Dit is echter door niet veel mensen geweten, omdat ze niet rap zegt hoe rijk ze is. Ze is langst de ene kant op zoek naar een erfgenaam, en dus ook naar een man, maar langst de andere kant zoekt ze naar de juiste persoon. Het moest voor haar iemand zijn, die ze in de eerste plaats graag mag. In de tweede plaats moest hij liefst ook redelijk rijk zijn, zodat ze wist dat hij niet van haar zou profiteren.
Gespeeld door: Emma

Regels
- Max 2 rollen (1 slaaf en 1 rijk)
- Hou het netjes
- Rollen worden niet geaccepteerd als er niet achter staat of het een Rijk iemand is, of een Slaaf. Tevens verwacht ik dat iedereen zijn of haar rol met voor EN achternaam aanvraagt.
- Erotiek en al is toegestaan, maar maak het niet te bont!
- Er kunnen verschillende verhalen ontstaan, maar zorg wel dat het in het dorp blijft afspelen!
- Standaard regels
- HAVE FUN!


Laatst aangepast door Candira op wo 15 dec - 16:31; in totaal 5 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
Dylan
Admin
Admin
Dylan

Aantal berichten : 369
Registratiedatum : 12-09-10
Leeftijd : 23
Woonplaats : Beveren

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   ma 15 nov - 17:46

Naam: Benjamin La Russo (S)
Leeftijd: 18
Slaaf/Rijk: Slaaf
Innerlijk: Geniepig, naïef, slim en kent geen liefde.
Geschiedenis: Zijn ouders hadden hem gedropt bij de slavenmarkt toen hij 11 was. Zijn ouders waren arm en hadden geen eten voor zichzelf meer dus hadden ze Benjamin bij de slavenmarkt verkocht voor wat geld. Sindsdien heeft hij nooit echt liefde en vriendschap gevoeld.
Speciaale Dingen: Hij zoekt nog steeds zijn wreedde ouders die hem daar hadden achtergelaten.
Overige:/
Gespeeld door: Admin
Terug naar boven Ga naar beneden
http://talkingprogress.home-forum.com
Hanne
Admin
Admin
Hanne

Aantal berichten : 769
Registratiedatum : 13-09-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : België

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   ma 15 nov - 18:30

Naam: Sandra Lupos
Leeftijd: 15
Slaaf/Rijk: Slaaf
Innerlijk: Geniepig, slim, Ik zeer goed in ontsnappen en verstoppen, bezit een sterke overhalingskracht. Ze heeft ook enorm veel levenslust en levenskracht in zich en ze maakt van alles het beste.
Geschiedenis: Ze was, door veroveraars die haar geboortedorp overvielen, naar de slavenmarkt gebracht, nadat ze haar ouders voor haar ogen heeft zien sterven. Ze was toen zes jaar.
Speciale dingen: Ze heeft bijzonder goede zintuigen, die ze kan doen verminderen, of versterkeren.
Overige: Ze is beeldschoon, met een licht zuiderse huidskleur en zwart lang haar.
Gespeeld door: Amytjeuh
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.harrypottertimes.com/profiel/1647/
Riku

Riku

Aantal berichten : 14
Registratiedatum : 12-12-10
Leeftijd : 29
Woonplaats : Hell

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   zo 12 dec - 15:06

Naam: Riku Sohma
Leeftijd: 19
Slaaf/Rijk: Rijk
Innerlijk: Vriendelijk,
Geschiedenis: Riku is de enige zoon was een groot plantage houder. Vanaf het moment dat hij geboren werd is hij verwend en vertroetelt. Een luizenleventje ten opzichte van de slaven, maar een harde werkelijkheid voor hemzelf.
Speciale Dingen: In tegenstelling tot de meeste rijkeluiskinderen heeft Riku geen hekel aan de slaven. Hij probeert ze zo menselijk mogelijk te behandelen als hij kan. Soms gaat hij zover dat hij zijn vader letterlijk kopzorgen bezorgd.
Overige: Zijn vader verwacht veel van hem en daarnaast is hij ook nog uitgehuwelijkt aan de dochter (Marloes van Diert) van een business partner van zijn vader. Hun huwelijk staat gepland voor de volgende zomer.
Gespeeld door: Riku
Terug naar boven Ga naar beneden
Dylan
Admin
Admin
Dylan

Aantal berichten : 369
Registratiedatum : 12-09-10
Leeftijd : 23
Woonplaats : Beveren

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   di 14 dec - 14:57

Naam: Dwight Callfinger (R)
Leeftijd: 30
Slaaf/Rijk: Rijk
Innerlijk: Vriendelijk en aardig tegen andere rijken, is geniepig en houd van bedrog, hij behandeld zijn slaven net als insecten, alsof ze niet doen wat hij wilt plet hij ze dood, hij is vol lof over zichzelf en vind zichzelf heel wat.
Geschiedenis: Dwight is een van de rijkste van zijn dorp, van de stad, bijna heel de provintie, zelfs nog rijker als de hertog.
Speciaale Dingen: Hij is al 5 keer getrouwt maar heeft nooit ware liefde gevoeld, liefde was voor hemiets minder dan een hoop stront.
Overige:/
Gespeeld door: Admin


Laatst aangepast door Admin op di 14 dec - 18:14; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven Ga naar beneden
http://talkingprogress.home-forum.com
Candira

Candira

Aantal berichten : 262
Registratiedatum : 15-09-10
Leeftijd : 29

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   di 14 dec - 15:51

Je staat erin Remus
Terug naar boven Ga naar beneden
Dylan
Admin
Admin
Dylan

Aantal berichten : 369
Registratiedatum : 12-09-10
Leeftijd : 23
Woonplaats : Beveren

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   di 14 dec - 20:04

Mag Dwight degene zijn waarvan je rol uitgeloofd is?
Terug naar boven Ga naar beneden
http://talkingprogress.home-forum.com
Candira

Candira

Aantal berichten : 262
Registratiedatum : 15-09-10
Leeftijd : 29

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   di 14 dec - 20:58

Ik vind het wel goed hoor Smile
Terug naar boven Ga naar beneden
Dylan
Admin
Admin
Dylan

Aantal berichten : 369
Registratiedatum : 12-09-10
Leeftijd : 23
Woonplaats : Beveren

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   di 14 dec - 21:03

Wil je mijn tekst dan wijzigen? Razz
Terug naar boven Ga naar beneden
http://talkingprogress.home-forum.com
Candira

Candira

Aantal berichten : 262
Registratiedatum : 15-09-10
Leeftijd : 29

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   di 14 dec - 21:09

Welke text xD
Terug naar boven Ga naar beneden
Dylan
Admin
Admin
Dylan

Aantal berichten : 369
Registratiedatum : 12-09-10
Leeftijd : 23
Woonplaats : Beveren

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   di 14 dec - 21:10

Awel, van Dwight Razz
Terug naar boven Ga naar beneden
http://talkingprogress.home-forum.com
Candira

Candira

Aantal berichten : 262
Registratiedatum : 15-09-10
Leeftijd : 29

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   di 14 dec - 21:14

Wat moet er staan dan dat Dwight Elena neemt als slaaf? Dat hoeft niet hoor.
Terug naar boven Ga naar beneden
Dylan
Admin
Admin
Dylan

Aantal berichten : 369
Registratiedatum : 12-09-10
Leeftijd : 23
Woonplaats : Beveren

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   di 14 dec - 21:15

Nee dat hij weer een aanvraag heeft gekregen voor een verloving ofzo Razz Ach laat ook maar, we zullen wel zien in het topic Razz
Terug naar boven Ga naar beneden
http://talkingprogress.home-forum.com
Candira

Candira

Aantal berichten : 262
Registratiedatum : 15-09-10
Leeftijd : 29

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   di 14 dec - 21:17

Ja Razz
Terug naar boven Ga naar beneden
Jona

Jona

Aantal berichten : 698
Registratiedatum : 16-09-10
Leeftijd : 22

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   wo 15 dec - 16:26

Naam: Arianna esperanza
Leeftijd: 16
Slaaf/Rijk: Slaaf
Innerlijk: Ze is zeer sterk, je kan haar moeilijk breken, en als het lukt zal ze het niet laten merken. Ze is ook zeer hoopvol, Ze heeft altijd veel medeleven voor andere slaven, maar veracht de rijken. Ze komt over als ongevoelloos, maar dit komt enkel omdat ze deze verbegt, ze heeft ze weldegelijk.
uiterlijk: Ze ik van aziatische afkomst, heeft donkere, volle, indringende ogen en een moka huidskleur, ook heeft ze zwart haar dat ze meestal samenbint omdat ze toch niet door de knopen heen kan kammen.
Geschiedenis: Haar ouders waren Aziatisch, toen haar vader is gesorven (waarmee ze een goede band had) heeft haar moeder haar op de slavenmarkt gedropt en is als hoer gaan werken, ze was toen 8, dus ze kent het wereldje wel.
Speciaale Dingen: Ze blijft hopen en vechten voor een betere toekomst, dag in dag uit, ze gelooft dat ze kan ontsnappen op een dag, en wil dan zelf slaven vrijkopen en ook hen zo een betere toekomst geven, soms zit ze zo ver weg te dromen dat ze bijna vergeet dat ze nog steeds een slaaf is.
Gespeeld door: LittleAngel
Terug naar boven Ga naar beneden
Candira

Candira

Aantal berichten : 262
Registratiedatum : 15-09-10
Leeftijd : 29

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   wo 15 dec - 16:31

Mooie rol je staat erin
Terug naar boven Ga naar beneden
thomas

thomas

Aantal berichten : 253
Registratiedatum : 15-09-10

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   wo 15 dec - 16:47

Naam: Arnaldo (achternaam onbekend)
Leeftijd: 19
Slaaf/Rijk: slaaf
Innerlijk: sterk, leeft van dag tot dag, lief, vriendelijk, zachtaardig, gelieft bij meisjes/vrouwen, Zeer betrouwbaar, begripvol en vergevingsgezind. Hij komt ook op voor al het onrecht dat hij ziet. Als hij zelf slecht beandelt wordt zecht hij echter dat dit toegestaan is aangezien hij hiervoor geboren is.
Uiterlijk: donkere huidskleur (niet zwart, maar ook niet wit of mokka), Zwart haar, Groot, Heel gespiert lichaam, heeft meestal niet meer dan een broek aan.
Geschiedenis: Arnaldo heeft niets anders gekend als een slavenleven. Zijn moeder was een zeer rijke, blanke vrouw, die ooit is vreemtgegaan, met een zwarte, en toen ongemerkt (haar man was vaak voor lange tijd weg) van hem bevallen was. Ze had haar huidige slavin gevraagt om het kind op te voeden, maar heeft nooit vertelt van waar het kwam. Toen Arnaldo oud genoeg was, moets hij veel klusjes doen, die jaar na jaar zwaarder werden. De Man kwam in geldproblemen en heeft hem dan voor veel geld aan de slavenmarkt verkocht.
Overige: de naam Arnaldo betekend Sterk als een arend en is een spaanse naam. Hij weet niet wie zijn ouders zijn.
Gespeeld door: Thomas
Terug naar boven Ga naar beneden
Hanne
Admin
Admin
Hanne

Aantal berichten : 769
Registratiedatum : 13-09-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : België

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   do 16 dec - 13:59

Ik zal hem er even bij zetten, als jullie dat nioet erg vinden Smile 5

_________________
wat is het fijn
om hier te zijn!
mensen leren kennen
en je vrienden verwennen

flower geek jocolor
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.harrypottertimes.com/profiel/1647/
thomas

thomas

Aantal berichten : 253
Registratiedatum : 15-09-10

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   do 16 dec - 15:36

bedankt Amy!! Smile 5
Terug naar boven Ga naar beneden
Emma

Emma

Aantal berichten : 153
Registratiedatum : 15-09-10
Leeftijd : 24

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   zo 8 apr - 15:44

Naam: Edaline Carvalho y Oliveira
Leeftijd: 28
Slaaf/Rijk: Rijk
Innerlijk: Vriendelijk tegen mensen die er deftig uit zien en die dus geld hebben om zich proper te kunnen kleden, soms een beetje ijdel, ze is een harde tante maar wel rechtvaardig in wat ze doet.
Overige: Omdat ze al het geld van haar overleden familieleden heeft overgeërfd en elk jaar nog eens miljoenen bijverdiend uit verschillende bedrijven die ze heeft overgeërfd en die zeer goed draaien, is ze de rijkste vrouw van de wereld. Dit is echter door niet veel mensen geweten, omdat ze niet rap zegt hoe rijk ze is. Ze is langst de ene kant op zoek naar een erfgenaam, en dus ook naar een man, maar langst de andere kant zoekt ze naar de juiste persoon. Het moest voor haar iemand zijn, die ze in de eerste plaats graag mag. In de tweede plaats moest hij liefst ook redelijk rijk zijn, zodat ze wist dat hij niet van haar zou profiteren.
Gespeeld door: Emma
Terug naar boven Ga naar beneden
Hanne
Admin
Admin
Hanne

Aantal berichten : 769
Registratiedatum : 13-09-10
Leeftijd : 24
Woonplaats : België

BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   zo 8 apr - 17:42

leuk, ik zet je erbij. Even ook mijn uiterlijk erbij zetten:

_________________
wat is het fijn
om hier te zijn!
mensen leren kennen
en je vrienden verwennen

flower geek jocolor
Terug naar boven Ga naar beneden
http://www.harrypottertimes.com/profiel/1647/
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Aanmelding topic: Slaven Wereld   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Aanmelding topic: Slaven Wereld
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Talking Progress :: Home :: Archief-
Ga naar: